B. Britten: St Nicolas Cantata

Orkest 'La Passione', Flanders Boys Choir, Gynaika o.l.v. Dieter Van Handenhoven, tenor Yves Saelens

20th October 2017
20:00
B. Britten: St Nicolas Cantata
Sint-Nicolaaskerk, Sint-Niklaas (BE)
B. Britten: St Nicolas Cantata

Naar aanleiding van het 800-jarig bestaan van de stad Sint-Niklaas voeren het Flanders Boys Choir en de meisjeskoren Gynaika en Koritsia de Sint-Nicolaascantate van Benjamin Britten uit.
Dit bijzondere -want zelden uitgevoerde – werk kan natuurlijk niet anders dan in de prachtige Sint-Nicolaaskerk, de oudste kerk van Sint-Niklaas, plaatsvinden. Om iedereen de kans te geven dit unieke project bij te wonen wordt het concert drie dagen na elkaar uitgevoerd met tot in de puntjes voorbereide jeugdige koren, een uitstekend orkest en een gerenommeerde solist.

Benjamin Britten was pas 35 jaar toen hij de Sint-Nicolaascantate componeerde, een werk voor koor, meisjeskoor, tenorsolo, knapensolo, strijkorkest, slagwerk, piano en orgel.
De tekst is een bloemlezing uit het leven en de legendes van Sint-Nicolaas. Het is een zeer dynamische en contrastrijke toonzetting met de tenorsolo in de rol van de Sint.
Deze uitvoering met knapenkoor en meisjeskoor creëert dezelfde omstandigheden als diegene die Britten had bij de originele uitvoering aan Lancing College.

Share: